Stiri si noutati - Asociatii proprietari

Ajutoare pt incalzire

Scris Marți, 13 Octombrie 2015. Postat in Blog

Daca ai aceste bunuri, NU poti primi ajutorul pentru incalzirea locuintei

 

 

Persoanele singure si familiile cu venituri mici, care nu-si permit sa acopere in totalitate cheltuielile pentru incalzirea locuintei, pot sa ceara anual ajutoare financiare de la stat, in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei este acordat pentru principalul sistem de incalzire folosit la domiciliu/resedinta, pentru consumatorii de energie termica in sistem centralizat, energie electrica, gaze naturale si lemne, carbuni si combustibili petrolieri. Acesta se plateste doar in perioada sezonului rece, adica intre 1 noiembrie si 31 martie.

Atunci cand autoritatile locale stabilesc dreptul la ajutorul de incalzire sunt luate in calcul toate veniturile obtinute de familie sau persoana singura in luna de dinaintea depunerii cererii. In acelasi timp, se tine cont si de bunurile mobile si imobile detinute. De aceea, in Hotararea Guvernului nr. 50/2011 este inclusa o lista de bunuri ce nu permit acordarea ajutorului de incalzire.

Astfel, solicitantii nu trebuie sa detina cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti. Totodata, acestia nu trebuie sa aiba terenuri de imprejmuire a locuintei si curtea aferenta si alte terenuri intravilane care sa depaseasca 1.000 mp (in zona urbana) sau 2.000 mp (in zona rurala).

In ceea ce priveste bunurile mobile (aflate in stare de functionare), solicitantii nu trebuie sa detina:

  • autoturism/autoturisme si/sau motocicleta/motociclete cu o vechime mai mica de zece ani, cu exceptia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, precum si pentru uzul persoanelor aflate in zone greu accesibile;
  • mai mult de un autoturism/motocicleta cu o vechime mai mare de zece ani;
  • autovehicule: autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, rulote, autobuze, microbuze;
  • salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, cu exceptia barcilor necesare pentru uzul persoanelor care locuiesc in Rezervatia Biosferei "Delta Dunarii";
  • utilaje agricole: tractor, combina autopropulsata;
  • utilaje de prelucrare agricola: presa de ulei, moara de cereale;
  • utilaje de prelucrat lemnul: gater sau alte utilaje de prelucrat lemnul actionate hidraulic, mecanic sau electric.

De asemenea, solicitantii ajutorului pentru incalzirea locuintei nu trebuie sa aiba depozite bancare in valoare de peste 3.000 de lei si nici suprafete de teren, animale si pasari a caror valoare neta de productie anuala depaseste suma de 1.000 de euro pentru persoana singura, respectiv suma de 2.500 de euro pentru familie.

Pentru sezonul rece 2015-2016, cererile se depun la primarii pana la data de 15 octombrie.

Contoare inteligente pt energie electrica

Scris Marți, 04 August 2015. Postat in Blog

Grupul Enel a inceput instalarea a peste 30.000 de contoare inteligente in Romania, prin intermediul companiilor locale de distributie a energiei electrice. Masura vine ca urmare a aprobarii de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a acestui proiect pilot.


 

Instalarea la scara larga a contorului digital, este programata sa inceapa in 2016, in functie de aprobarea proiectului de catre ANRE, si va acoperi, treptat, in urmatorii ani, intreaga baza de 2,7 milioane de clienti ai Enel Distributie din Romania.

Enel va instala circa 11.400 de contoare inteligente in zona Muntenia, dintre care peste 10.500 de unitati sunt alocate clientilor rezidentiali si alte 900 de contoare vor fi instalate pentru clientii business. In zona Dobrogrea, 10.000 de contoare inteligente vor fi instalate in judetul Calarasi si intr-unul din cartierele din Constanta. In acelasi timp, in Timis, peste 4.100 de clienti vor beneficia de aceasta noua tehnologie. Tot in zona Banat, un numar de 3.100 de unitati vor fi instalate in Arad, in timp ce alte 2.800 de noi contoare sunt programate a fi inlocuite in Deva.

contor inteligent enel
Contoarele inteligente sunt conectate cu dispeceratul Enel pentru a putea fi realizat, de la distanta, automatizat, un flux bidirectional de comunicare, in orice moment. Prin sistemul de contorizare inteligenta se pot realiza citiri de la distanta a consumului de energie electrica, dar si operatiuni comerciale precum schimbari tarifare, conectari si deconectari, reducand inconvenienta vizitelor la locatie. Clientii vor fi facturati pe baza datelor actualizate, transmise de contor, se va renunta la estimari de consum, astfel incat facturile vor reflecta mai bine consumul de energie electrica.

Pentru prima data, clientii Enel vor putea sa acceseze informatii detaliate si actualizate despre consumul lor de energie electrica, fie prin ecranul de afisare al contorului, fie prin intermediul unui computer personal. Aceasta monitorizare in timp real le va permite sa isi faca o planificare adecvata a consumului de energie electrica.

Contoarele inteligente inregistreaza si date legate de calitatea serviciului de alimentare cu energiei electrica, si monitorizeaza continuitatea acestui serviciu. De asemenea, ele semnaleaza intreruperile in alimentarea cu energie electrica sau o functionare defectuoasa, localizeaza anomaliile care ar putea fi cauzate de tentative de furt sau frauda a energiei electrice.

 In viitor, un sistem integrat, consolidat, de contorizare inteligenta poate imbunatati competitia in pietele de furnizare, pentru ca permite clientilor sa schimbe cu usurinta furnizorul si, de asemenea, permite introducerea unor pachete cu tarife flexibile. De altfel, tarife zilnice, saptamanale, lunare sau chiar sezoniere, alaturi de perioade flexibile de tarifare, vor putea extinde gama curenta de optiuni care prevede facturarea lunara sau trimestriala.
contor inteligent

Un sistem de contorizare inteligent integrat cu un sistem avansat de retea inteligenta poate oferi o serie de servicii, precum:

  • Implicarea activa a prosumer-ului (producator / consumator), care poate decide atat cand sa consume energia regenerabila pe care o realizeaza, cat si cand sa distribuie aceasta energie in retea;
  • O infrastructura inteligenta de incarcare a vehiculelor electrice, care conecteaza consumul automobilului direct cu contractul de furnizare de electricitate a proprietarului sau;
  • Solutii inovatoare de automatizare a casei, care permit controlarea de la distanta a diferitelor dispozitive din casa si optimizarea consumului de electricitate

In Italia, Enel a instalat propria arhitectura de tip contor inteligent intre 2001 si 2007, prin Telegestore, un sistem de management de la distanta. Avand peste 32 de milioane de contoare inteligente instalate in aceasta tara, Telegestore ramane pana in prezent singurul sistem, in operare, la scara larga de tip smart grid, la nivel mondial.

Grupul Enel este o companie energetica multinationala si un jucator integrat de top pe piata de electricitate si gaze naturale din lume, concentrandu-se in special in Europa si America latina. Grupul activeaza in peste 30 de tari de pe patru continente, generand electricitate din peste 96 GW de capacitate instalata neta si distribuind electricitate si gaz printr-o retea ce acopera circa 1,9 milioane km.

Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile. Compania are peste 3.100 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,7 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie.

 

Legea 34/2015, modificarea Legii 230/2007

Scris Vineri, 13 Martie 2015. Postat in Blog

Urmariti daca cele 3 entitati se conformeaza, daca nu, reclamati la primarie!

Legea 34/2015 – atribuții noi pentru administratorul (persoană fizică sau juridică) al asociației de proprietari

Odata cu publicarea in MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 172/12.03.2015 a Legii nr. 34/11.03.2015 – pentru completarea art. 36 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari – administratorul (persoană fizică sau juridică) al asociației de proprietari are o noua obligatie .

Legea este in vigoare din 15.03.2015

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. — La articolul 36 din Legea nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 490 din 23 iulie 2007, cu modificările ulterioare, după litera f) se introduce o nouă literă, litera g), cu următorul cuprins:

„g) informarea trimestrială, în scris sau prin poșta electronică, a proprietarilor, membrii asociației de proprietari, cu privire la situația financiară cuprinzând toate elementele de cheltuieli, venituri, încasări și plăți aferente asociației de proprietari, sub semnătura proprie și contrasemnată de președintele și de cenzorul asociației de proprietari.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
VALERIU-ȘTEFAN ZGONEA

PREȘEDINTELE SENATULUI
CĂLIN-CONSTANTIN-ANTON
POPESCU-TĂRICEANU

București, 11 martie 2015.
Nr. 34.

img-1

Profesionalism

img-2

Experienta

img-3

Preturi competitive

Despre Noi

Asociatia "Vellas Habitat" ofera Cursul de pregatire profesionala pentru administratorii de imobile din cadrul Asociatiilor de Proprietari. Curs recunoscut de... - Mai Mult...

Newsletter

Aboneaza-te pentru informatii utile!

Contact Info

Pentru informatii ne gasiti la:

Fix: 0314.398.450
Mobil: (+40) 0744.860.690
Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Adresa: Bd. Ferdinand I 89, Sector 2